Als Vlaamse KMO kan u hier tot 40% subsidie genieten voor advies.

(KMO-Portefeuille Registratienummer DV.A220619)Voor wie?

Hoeveel kan de subsidie bedragen?

Hoe de subsidie aanvragen?

Voor welk advies kan u hier gebruik maken van de KMO-Portefeuille?Voor wie?

Kort samengevat is de subsidie is toegankelijk voor KMO’s die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn.

KMO’s zijn bedrijven met maximaal 250 werknemers, maximaal €50.000.000 omzet en maximaal €43.000.000 balanstotaal. Dit wordt bekeken op groepsniveau. KMO’s die in handen zijn van grotere ondernemingen of voor meer dan 25% overheidskapitaal hebben, zijn uitgesloten van subsidie. Vzw’s hebben eveneens geen toegang tot de KMO-portefeuille.

Ben ik een kleine of een middelgrote onderneming?

De officiële grootte van uw KMO hangt af van uw aantal werknemers, omzet en balanstotaal.

Kleine ondernemingen:

Minder dan 50 VTE* én

hetzij ≤ €10.000.000 omzet

hetzij ≤ €10.000.000 balanstotaal

Middelgrote ondernemingen:

Minder dan 250 VTE* én

hetzij ≤ €50.000.000 omzet

hetzij ≤ €43.000.000 balanstotaal

*VTE = voltijdsequivalent werknemers. Een VTE is één voltijdse werknemer, twee halftijdse, enz.

Op basis van bovenstaande criteria en het zelfstandigheidscriterium (partnerondernemingen en verbonden ondernemingen) wordt uw ondernemingsgrootte vastgesteld. Als uw bedrijf een rechtspersoon is, haalt kmo-portefeuille daarvoor uw gegevens op bij de Nationale Bank van België.

De kmo-portefeuille baseert zich op de groottebepaling bij uw eerste steunaanvraag. Die blijft gelden voor de rest van het kalenderjaar.Hoeveel bedraagt de subsidie voor dit Advies?

Subsidiegraad én het jaarlijkse subsidieplafond hangen af van de omvang van de onderneming:

Kleine ondernemingen: steunpercentage: 40%, steunplafond: €10.000

Middelgrote ondernemingen: steunpercentage: 30%, steunplafond: €15.000

U kan steun aanvragen tot uw persoonlijke maximum is bereikt of tot het budget van de portefeuille is uitgeput.Hoe aanvragen?

Voor u subsidies kan aanvragen bij de KMO-portefeuille dient u uw onderneming éénmalig te registreren. Bij die gelegenheid wordt gecontroleerd of u voldoet aan de voorwaarden en dus toegang kan krijgen tot de applicatie.

U krijgt dan een login en paswoord waarmee u toegang krijgt en aanvragen kan doen. Hou er rekening mee dat alle correspondentie vanuit de KMO-portefeuille via het mailadres zal lopen dat u op dat moment ingeeft. Zorg er dus voor dat dit een adres is dat beheerd wordt door iemand die betrokken is bij de subsidie-aanvragen in de KMO-portefeuille.

Aanvragen verlopen volledig geautomatiseerd via de online applicatie op www.kmo-portefeuille.be. U vult de gevraagde gegevens in van de opleiding of het advies waarvoor u ondersteuning vraagt en selecteert Non Zero Ratio als de dienstverlener van uw keuze. Non Zero Ratio heeft volgend registratienummer voor advies : DV.A220619.

De applicatie berekent hoeveel subsidie u krijgt en u krijgt betalingsinstructies waarmee u uw aandeel stort naar de overheid, die er dan de subsidie bij voegt.

Na ontvangst van de factuur van de dienstverlener dient u nogmaals naar de online applicatie te gaan om het geld door te storten naar Non Zero Ratio.

U vindt ook meer toelichting op de website www.kmo-portefeuille.be.Voor welk advies kan u gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Het advies moet gericht zijn op de kernprocessen om de onderneming te verbeteren en belangrijke onderbouwde beslissingen te nemen voor uw bedrijf, beperkt in tijd met duidelijk begin en einde resulterend in conclusies en aanbevelingen. Dit betreft mijn diensten guidance to innovation and business development.

Voorbeelden: analyses omtrent innovatie, innovatie-strategie, business development, productontwikkeling, operationele bottlenecks, analyses van bedrijfskritische uitdagingen, of omtrent het versnellen van activiteiten die van levensbelang zijn voor het succes van het bedrijf. Mijn diensten op vlak van project management en het versnellen van projecten zijn uitgesloten van deze subsidies.

Bron: VLAIO, www.kmo-portefeuille.be.